Ezine MYO / Muhasebe ve Vergi Bölümü

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme İle İlgili Önemli Bilgiler

Yeni kayıt olacak ve kayıt yenileyecek öğrencilerin dikkat etmesi gereken konular

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi

• Yeni kayıtlanan tüm öğrenciler 28 Eylül-02 Ekim 2020 tarihleri arasında ders kayıt işlemlerini bizzat kendileri öğrenci bilgi sistemi üzerinden gerçekleştireceklerdir.
  • 2020-2021 güz yarıyılı kayıt yenileme işlemleri için öğrencilere UBYS sistemi 28 Eylül - 02 Ekim 2020 tarihleri arasında açılacaktır. Ancak danışmanlar 09 Ekim 2020 tarihi mesai bitimine kadar işlem yapılacaktır. Bu tarihten sonra kayıt işlemi yapılmayacaktır.
  • 2013 girişli ve daha eski öğrenciler bir yarıyılda öğrenciler en fazla 36 saat ders alabilir. Mezun olabilecek durumda ise en fazla 40 saat ders alabilir. (Güz yarıyılından hiç dersi kalmaması gerekir).
  • 2014 girişli ve daha sonraki yılda gelen öğrenciler bir yarıyılda öğrenciler en fazla 45 AKTS ders alabilir. Mezun olabilecek durumda ise en fazla 48 AKTS ders alabilir. (Güz yarıyılından hiç dersi kalmaması gerekir)
  • Daha önce alınan seçmeli dersten YS, DS, FF, FD notu ile kalan öğrenciler aynı dersleri veya bu derslerin yerine başka bir seçmeli derste alabilirler. Ancak anılan derslerden DD, DC, CC, CB, BB veya BA notları ile geçenler bu dersleri transkriptten çıkartıp yerine başka ders alamazlar ancak bu dersleri yükseltmek için tekrar alabilir.
  • Genel Not Ortalaması en az 2.00 olmayan öğrenciler CC ve üstü derslerini tekrar alamazlar
  • Genel Not Ortalaması 1.80 in altında olan öğrenciler en son aldığı yarıyıldan ve onun altındaki yarıyıllardan hiç alamadığı dersleri ve DS, YS, FF, FD, notlu derslerini alması zorunludur. DC ve DD notlu derslerini eğer isterlerse alabilirler üst yarıyıllardan kesinlikle ders alamazlar.
  • Öğrencinin alt yarıyıllardan alması gereken ders varken bu dersleri almadan üst yarıyıldan ders verilmez.
  • Genel Not Ortalaması 2.00 ve daha yüksek olan öğrenciler CC, CB, BB, BA notu olan dersleri tekrar alabilirler ancak son aldıkları not geçerlidir.
  • 2014 ve sonrası girişli öğrencilerin aldığı her 1 yarıyıldaki derslerin toplam 30 AKTS olmasına dikkat edilmesi (4 yarıyıl toplamı 120 AKTS)
  • Öğrencinin daha önce alıp başarısız olduğu veya yükseltmek için ikinci defa alacağı dersi mutlaka transkriptinde olan ders koduyla alması gerekir. Aksi halde farklı kod ile alınan ders öğrencide ilk defa alınan ders gibi göründüğünden öğrenci devamsız görünüp not işlendiğinde de transkriptte iki defa gözükmektedir.

Öğrenciler, kayıt yenileme haftası içerisinde danışman tarafından onaylanan ders kayıt formunun çıktısını UBYS üzerinden alıp imzalayarak kayıtların tamamlanmasının ardından en geç 2 hafta içerisinde elektronik posta veya kargo yoluyla danışmanına ulaştırmalıdır.